1/5-та от земеделците длъжници на хазната

Земеделците са длъжници

965 регистрирани земеделски производители от Хасковска област са с непогасени публични вземания и се проверяват от публичните изпълнители от НАП. Повод за проверките е изискването към производителите да нямат данъчни или осигурителни задължения, за да им бъдат изплатени субсидии по програмите на Държавен фонд «Земеделие». Към момента в хасковска област има регистрирани 5 108 земеделски производители. Излиза, че близо 1/5-та от тях са длъжници.

Проверяваните 965 лица от областта дължат към бюджета общо 548 000 лева. 20 от тях са ги погасили веднага след получаването на покана за доброволно изпълнение. Внесената сума е в размер на 2 445 лева. При 716 от производителите се е наложило запориране на банкови сметки, в резултат на което са платени още 66 000 лева.

Хасковско е един от регионите с най-много земеделски производители. В цяла южна България повече са само в област Кърджали.

На тях, а и на всички граждани и фирми, които имат данъчни или осигурителни задължения, НАП препоръчва да се обръщат своевременно към офиса на приходната администрация според постоянния си адрес, така че да се избягва налагането на мерки за принудително събиране като запор на заплата или банкова сметка, обезпечаване на имущество и други.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини