Гърцки кмет съветва депутата от ГЕРБ д-р Дариткова да не дава големи обещания

Кметът на Паранести Николаос Каяолу, който от 40-години е в гръцката политика,
посъветва депутата от ГЕРБ д-р Дариткова да не дава големи обещания като гръцките политици, които приканваха хората да взимат големи заеми и докараха държавата до финансовия колапс, в който е в момента.

Той също така покани д-р Дариткова да посети гръцката община в периода 26-29 август и да се включи в балканско футболно първенство между женските отбори на Гърция, Албания, България
 и местния отбор на домакините община Паранести.

За средата на октомври пък д-р Дариткова получи покана за планински маратон с дължина 120 км., организиран от гръцката община. Мащабното спортно мероприятие се провежда всяка година, а според кмета Каяолу тази година участници и гостите ще бъдат два пъти повече.

Предложенията към депутата бяха оправени на българо-гръцкия събор в село
Арда, който се провежда вече четвърта поред година през лятото.

 „В днешните трудни времена развитието на туризма може да смекчи
негативните ефекти на кризата“, изтъкна в отговор д-р Дариткова.

Кметът на Паранести, която е най-близката до Смолян гръцка община, апелира да се постави въпроса за отварянето на граничните пунктове между Рудозем и Ксанти, и този през село Арда, на най-високо държавно ниво.
За решаване на този проблем е нужна решителност на правителствено ниво, за да се изгради и задейства пътния коридор между България и Гърция през смолянското село.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини