Свръхзащитен смартфон с две SIM-карти - Lenovo A660

Компания Lenovo подготвя нов продукт - свръхзащитения смартфон A660. Той е получил максималния за подобни модели сертификат IP67, което означава, че устройството не се бои от удари, температурни крайности, прах и потапяне във вода (до 30 минути на дълбочина 1 м).

Допълнителна защита от драскотини и други повреди обезпечава стъклото Gorilla Glass, покриващо дисплея.

Компанията не разкрива всички характеристики на новия апарат. Това, което към момента е известно е поддръжката на едновременна работа на две SIM-карти, екран с диагонал 4 инча и резолюция 800 x 480 пиксела, двуядрен процесор с тактова честота 1 GHz и две камери - основна 5-мегапикселова и предна 0,3-мегапикселова. Капацитетът на батерията е 1500 мАч.

Въпреки своята свръхзащитеност, моделът изглежда доста привлекателно. В допълнение към няколкото ярки цветове на корпуса, дебелината му е само 10,5 мм, което не е много за подобни устройства. Смартфонът работи под управлението на операционна система Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Точната дата за постъпване на Lenovo A660 в продажба и цената му все още не са известни. Най-вероятно новият продукт ще се появи първо в Китай, а след това и в другите страни.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини