Дейвид Блейн издържа три дни и 1 млн. волта

Американският илюзионист Дейвид Блейн приключи смъртоносния си трик благополучно, след като три дни стоя на колона на кей на пристанището в Ню Йорк, бомбардиран от електричество с напрежение от 1 милион волта, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Близо 72 часа без сън и храна, само на кокосов сок, Блейн стоя на 6-метровата колона, заобиколен от 7 електрически трансформатора, заливащи го със смъртоносни струи. За да се предпази от тока, той носеше 12-килограмов костюм от неръждаема стомана, шлем с визьор и слушалки.

Тридесет и девет годишният илюзионист беше обут с боти с железни подметки. Към костюма му беше закрепена специална тръбичка, през която му се подаваше любимия му кокосов сок с добавен електролитен разтвор. През слушалките пък Блейн имаше възможност да общува с феновете си по време на номера.

Спектакълът можеше да се наблюдава директно в Ню Йорк, но и по интернет. Всеки, който идваше да види номера, можеше да регулира напрежението в трансформаторите около Блейн с помощта на компютър, инсталиран недалеч от колоната на илюзиониста. Подобно регулиране можеше да става и по интернет от Лондон, Пекин, Токио и Сидни.

След края на експеримента Блейн благодари на всички за оказаната подкрепа и подчерта, че това е последният му номер за издръжливост в кариерата му. Негови сътрудници му помогнаха да слезе от колоната и преди да бъде откаран за изследвания в местна болница, Блейн успя да поздрави съпругата си и двугодишната им дъщеря.

В миналото илюзионистът прекара през 1999 г. 7 дни в стъклен саркофаг, закопан на дълбочина от два метра, после през 2000 г. 61 часа във вътрешността на 6-тонен леден куб. След това през 2001 г. той стоя 35 часа без храна, вода и сън върху колона с височина 24 метра. През 2003 г. престоя 44 дни в пластмасов прозрачен куб, висящ над река Темза в Лондон. През 2008 г. Блейн постави световен рекорд за 17 минути и 4 секунди, без да си поема дъх, потопен във водна сфера с диаметър от 2,5 метра.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини