"Градски сървайвър" ще играят децата в Мадан

Институции се обединиха в инициатива за насърчаване на безопасно поведение на пътя и оцеляване в градска среда.

Със спортeн празник наречен „Градски сървайвър”, ученици от 5кл. и 6 клас в Мадан ще се учат как да се движат безопасно като пешеходци.

Чрез игри и решаване на казуси  на 17 октомври децата ще усъвършенстват навиците си за адекватно поведение в извънучилищна среда.

Игрите ще започнат в 14 часа на площада пред Народно читалище „Иван Вазов”, а участие в надпреварите са заявили 5 учебни заведения - средните  общообразователни училища в Мадан и Върбина, както и основните школа в миньорския град и селата Букова поляна и Боровина.

«Градският сървайвър» се организира с партньорството на няколко институции: Община Мадан, Отдел “Закрила на детето”, РЗИ – Смолян, ОД МВР – Смолян, РУП – Мадан, и РИО на МОМН.

Инициативата е във връзка с Десетилетието за действие по безопасност на движението и обявеният от ДОККПБДП месец октомври като Месец на пешеходната безопасност и цели превенция на пътния травматизъм сред подрастващите чрез повишаване на  техните знания  и насърчаването им към спазване на правилата за движение по пътищата.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини