Фалшиви доктори обраха възрастно семейство от Славейно с над 8 бона

По изтърканата вече схема за „Ало”-измами, възрастно семейство от смолянското село Славейно, стана жертва на нагли лъжци и плати на мними доктори 8 400 лв.

На 7 ноември около 12.00 ч. на домашния телефон на семейството се обадил мъж, който се представил за доктор от болница в Пловдив. „Докторът” обяснил на 72-годишната жена, че дъщеря й е паднала и лежи със счупен таз. Наглецът добавил, че за да не остане инвалид, дъщеря им трябва да се оперира спешно, за което са нужни парите.

Минути по-късно на телефона позвънила и жена, която играейки ролята на дъщеря им, ревейки обяснила колко е спешна въпросната операция.

Втрещените родители изобщо не се подвуомили и веднага тръгнали към Смолян, за да теглят сумата от спестяванията си.

Към 15.30ч. същия ден предали парите на непознат млад мъж пред сградата на Стоматологичната поликлиника в Смолян.

Малко по-късно мнимият доктор отново се обадил на възрастните хора и този път им заръчал да закупят ваучери на мобилен оператор на стойност 50 лв. Продавачът на павилиона обаче се усъмнил и предупредил стресираните родители, че вероятно са жертви на измама. Едва тогава хората се обадили на личния телефон на дъщеря си и разбрали, че здраво са излъгани.

След подадения сигнал в полицията, е образувано досъдебно производство в РУП – Смолян.

ОД МВР – Смолян още веднъж приканва гражданите да бъдат особено бдителни, когато получат обаждане от такъв род по телефона и винаги да проверяват дали наистина се е случило нещо с техни близки, като лично се свържат с тях, особено, когато по телефона се иска и даването на някаква сума пари.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини