Грандиозно шоу със "Стената" на Роджър Уотърс от Пинк Флойд в София

150 метра е дълга "Стената" на шоуто на Роджър Уотърс

“Преработих шоуто така, че да може да се състои на открити големи пространства. Сега то е много по-раздвижено, драматично и завладяващо в сравнение със спектаклите, състояли се на предишните концерти. Нямаше как да се пресъздаде на стадион преди 40 години. Нямаше да успеем да запълним пространството така, че мястото да е задоволително от гледна точка на емоцията, музиката и драматизма. Технологията напредна и сега можем да направим всичко това”, казва Роджър Уотърс за “Стената”.

Досега този спектакъл се показваше само в зали, подобни на “Арена Армеец”. Технологията обаче позволява музиката на “Пинк Флойд” да прозвучи за първи път на живо в България на много по-голямо място. Концертът ще е на националния стадион “Васил Левски”, което ще зарадва хилядите почитатели на групата. Сега всички заедно ще могат да чуят басиста на една от най-великите групи в света Роджър Уотърс и да видят “Стената”.

Спектакълът напомня изключително много филма “Стената”. Превъзходството му обаче е, че всичко е на живо.

Най-мащабното рок шоу в света ще може да бъде видяно от около 50 хиляди души на стадиона”, казват организаторите “София мюзик ентърпрайсис”.

Мащабната продукция досега е представяна 192 пъти пред 3,3 милиона души в 28 държави. 380 милиона долара е стойността на продадените билети (виж повече подробности в каретата долу).

Още през 80-те години на миналия век основателят и басист на “Пинк Флойд” Роджър Уотърс има около 30 участия на живо със “Стената”. През 1990 г. излиза пред 200 000 души в Берлин, което е наистина невероятен успех. 20 години по-късно музикантът решава да превърне концерта в шоу с невиждани до този момент мащаби и подходящо за големи и открити стадиони.

Уникалното по рода си събитие е изпълнено с впечатляващи аудио и визуални ефекти

На огромната сцена ще бъде построена истинска стена от тухли, върху която зрителите ще гледат невероятна мултимедия. Пред очите на феновете гигантската стена ще бъде разбита, ще има прелитащи самолети, учителят марионетка ще се съживи.

Шоуто е преработено в гигантска продукция, пълнеща стадионите по цял свят.

Гигантските образи на Роджър Уотърс и неговите музиканти също ще бъдат прожектирани на стената-екран.

Джордж Роджър Уотърс е роден на 6 септември 1943г. в Грейт Букам, Великобритания. Той е основател и член на “Пинк Флойд”. След напускането на Сид Барет през 1968 г., Уотърс става автор на популярните песни на групата, както и неин концептуален лидер.

Продадени са билети за 380 млн. долара[/F2]

За последните три години турнето “Стената” е сред най-бързо набиращите популярност според класациите на списанията “Полстар” и “Билборд”.

До този момент Роджър Уотърс е направил 192 концерта. 3,3 милиона души са гледали впечатляващото шоу в 28 държави. Продажбата на билети възлиза на доста сериозната сума от 380 милиона долара.

През 2010 г. шоуто пълни стадионите в Северна Америка и Мексико 56 пъти, като печалбата е 90 милиона долара. Година по-късно в европейското турне са включени 64 концерта, а приходите от тях са 103 млн. долара. Тази година Роджър Уотърс чупи всички рекорди по посещаемост в Южна Америка. Прави шоуто в препълнени 15 открити стадиона в Чили, Бразилия и Аржентина. Аплодират го повече от 750 000 фенове. Това е най-големият брой стадиони в Южна Америка, на които са се състояли концерти от турне на световноизвестен изпълнител.

Роджър Уотърс пристига в България, за да представи уникалното си шоу.

Звездата прави 9 спектатъла с изцяло продадени билети за стадион Ривър Плейт в Буенос Айрес, а с това подобрява предишния рекорд от 5 последователни вечери, държан от “Ролинг Стоунс”. 15 концерта са организирани и в Австралия, и Нова Зеландия. Равносметката от продажбата на билети е 96 милиона долара. През изминалото лято Уотърс и “Стената” обикалят в САЩ, Канада и Мексико с общо 42 концерта.

Шоуто печели и серия отличия. През 2011 година - за най-мащабно турне и най-оригинален декор на сцената. Втората награда взема отново и тази година. Получава признание и за най-популярно европейско турне. (24часа)

Сцената е направена е от 1000 тухли

За да изглежда продукцията наистина внушително, Роджър Уотърс преобразува цялото шоу. С мащабите, които постига, дава възможност на всички фенове да станат свидетели на мегашоуто, независимо от това в коя част на стадиона са седнали.

Стената се използва като огромен прожекционен екран.

За декор се използва два пъти по-дълга стена, отколкото е тази за обикновените концерти. Тя е висока 12 метра и е широка 150 м. С тези размери се превръща в най-голямата прожекционна повърхност, използвана за концерти на живо. За построяването на прочутата стена са използвани 1000 тухли.

41 видеопрожектора се монтират за шоуто на стадиона, което е значително повече от 19-те броя, използвани традиционно за концерти. Необходима е и нова мултимедия, която да прожектира в толкова голям мащаб стената, изградена на сцената.

В спектакъла “Стената” покривът също е два пъти по-голям. Трябва да успее да покрие цялата техника, затова площта му е 1164 кв. м. Той е широк 54 м и е изключително висок - 24,5 м, тъй като нищо не бива да създава сянка върху стената. Построяването на сцената изисква сериозна организация и техника. Само за покрива се използват два крана, всеки от които вдига по 60 тона. Укрепват го с 14 подпори, тежащи по 3 тона. 20 души са ангажирани с неговото построяване, а за целта се използват и 40 платформи. Работата отнема четири дни, а за два успяват да го разглобят.

Източник: 24часа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини