Палят коледната елха в Чепеларе с карнавално шествие и магическо шоу

На 7 декември тържествено ще грейнат светлините на коледната елха в центъра на родопския град. В 17 часа  тръгва и Карнавално шествие по главната улица на малките, големите и още по-големите деца на Чепеларе, както и гостите на града.

Атракцията на празника ще бъде на площад  „Олимпийски” , където клуб „Биатлон” при ОДК- Чепеларе ще направят истинско демонстрационно шоу.

След това на сцената ще се вихри един от най-добрите илюзионисти у нас Борислав Борисов, известен с артистичния си псевдоним Боби Шоу. Кметът на Община Чепеларе Тодор Бозуков ще произнесе празнично приветствие и ще запали коледните светлини на града.

Ден по-рано –на 6 декември от 18 часа в читалище „Родопска искра”, местният фолклорен ансамбъл „Орфей” ще изнесе тържествен концерт по случай 5 години от създаването си. Програмата  „Пъстра фолклорна броеница” е  посветена и на 5 години членство на България в Европейския съюз. Коледните тържества започнаха още на 3 декември с откриване на „Коледна работилница” в търговската част на хотел „Чепеларе”. Инициативата е на Фондация „Обществен фонд- Чепеларе” и Община Чепеларе.

Целта е благотворителна, а средствата ще се дарят в полза на най- малките жители на общината. Деца от всички възрасти ще могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа в специална пощенска кутия, поставена в работилницата.

„Коледната работилница” ще е отворена до 9 декември 16.00 до 18.00 часа.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини