Учителка върти греховна любов с гимназист

Любовна история между ученик и учителка от Осмо СОУ „Арсени Костенцев“ разбуни духовете в Благоевград, пише вестник „Вяра” в днешния си брой. „От миналата година наблюдаваме как се натискат и целуват в двора на училището учителката по рисуване Екатерина Москова и дванайсетокласникът Костадин, пишат в писмо до „Вяра“ възмутени родители от областния център на Пиринско. Първоначално помислили, че била ученичка, след време разбрали, че била педагог."Най-интересното е, че всичко става със знанието на директора Сергей Биров, който се разбрал с тях да бъдат по-дискретни и нямал нищо против тяхната връзка", пишат още родителите, които се чудели дали децата им да продължат да учат в това училище. Потърсен за коментар по парливата тема, директорът Сергей Биров се взриви от гняв и нападна със закани и заплахи репортер на вестника: "Махайте се вън, да не сте посмели да пишете - крещя директорът по коридорите. - В училището няма условия за развитието на подобна връзка, твърденията са абсурдни - вилня директорът в емоционален изблик и с цялата си сериозност обясни, че до момента не били получени никакви сигнали за забранената любов - нито устни, нито писмени.Учителката по рисуване Екатерина Москова е грабнала ума и сърцето на 19-год. Костадин Киричков. Тя е само на 25 г., нежна, умна, чаровна и била назначена миналата учебна година през месец март по заместване, тъй като титулярката била в отпуск по майчинство."В училището те нямат никакви служебни взаимо­отношения. Учителката по изобразително изкуство никога не е преподавала на дванайсетокласниците, категорично продължи защитната си реч директорът пред репортер на вестника, пратен на място да провери сигнала на възмутени родители до редакцията на вестника.От своя страна младата преподавателка Екатерина Москова отрече любовни отношения с ученик. Тя разкри, че познавала ученици от 12-и клас още преди да постъпи на работа в училището. "Аз съм в близки отношения с ученици не само от 12-и клас, с всички, но нямам любовни отношения с никой ученик, просто обичам работата си", скромно със свян каза преподавателката.
"Всеки е свободен в чувствата си. Аз не мога да си позволя да смесвам служебните си задължения с лични", допълни още Москова, която наскоро завършила специалността изобразително изкуство в ЮЗУ "Неофит Рилски". Според нея винаги ще се намерят недоброжелатели, които да проявят завистта си и лошото си възпитание под различна форма.Учители от училището в благоевградския квартал "Еленово" споделиха, че са чули и знаят много за връзката на младата преподавателка с ученика, но мислили, че с течение на времето връзката щяла да приключи така бързо, както е и пламнала. Педагогическата съветничка в училището Жулиета Думбанова призна, че е привикала родителите на момчето и са водени разговори, но отказа подробности около реакцията на родителите.Ученици от школото пък разглеждали в захлас снимки на учителката и, ученика във "фейсбук", които били заедно на лагер в Балчик това лято, и дълго време коментирали.След репортерска проверка в петък на обяд в Осмо СОУ "Арсени Костенцев" преподавателката по изобразително изкуство Екатерина Москова изненадващо подава молба за напускане, обади се директорът на редакционен телефон с новината вчера.Класната на 12-и клас Василка Филипова: Костадин Киричков е умно и интелигентно момче. В началото на учебната година имаше отсъствия, но разбрах, че е започнал шофьорски курсове. Това лято той не беше на лагер в Балчик, тъй като е бил извън страната, бил е в Полша. Ученици от училището коментираха оживено и напълно оправдават нестандартната двойка и с интерес следят как ще свърши забранената любов: Те не правят нищо неприлично, не нарушават обществения ред, просто са мили и се обичат и привличат. Обичат дълго да си приказват. Да, влюбени са, личи им в очите, любовта е красива, разгледахме много техни снимки във "фейсбук" в за­душевни пози, когато нещо е магнетично, то се вижда и ние нямаме против. От тази любов разбрахме, че забранената любов е най-сладка. За любовта няма забрани и прегради и никой не може да контролира чувствата си, щом започнат да напират. Стараят се да са дискретни и да не нараняват никого. Нима е малка присъдата, че на празници не могат да бъдат заедно, а приковани към семействата си? Няма по-голямо наказание за човека от забранената любов. Идва ти да изкрещиш толкова силно, че целият свят да те чуе, а си мълчиш. И не само мълчиш, ами правиш куп други неща, за да не те хванат. Това какво е? - съчувстват гимназистите на влюбените и двойно наказани учителка и ученик.
Учени от Шефилдския университет смятат, че хората във Великобритания и целия свят трябва да се откажат от остарелите морални принципи, когато става дума за сексуални отношения между учители и ученици. Те трябва да приемат, че "еротичното напрежение" в класа помага на учебния процес.Пат Сайкс, преподавател по педагогика, написа статия в защита на връзките между ученици и учители. Тя смята, че учениците в повечето случаи са инициаторите на тези връзки, а не са жертви. Тя предполага, че във Великобритания годишно има около 1500 подобни романа. Сайкс твърди, че любовните връзки между учители и ученици са били често срещани в нейното училище в Лестършир и никой не е смятал това за форма на експлоатация. Нейната статия предизвика гнева на организациите, защитаващи децата. Те определиха възгледите и като "в най-добрия случай ексцентрични". Наташа Финлейсън, активист на "ЧайлдЛайн", коментира: "Изказванията на доктор Сайкс за еротичното напрежение са погрешни и ексцентрич­ни". Изследването на Сайкс е подтикнато от публичното признание на главния инспектор на училищата на острова Крие Удхед, който през 1999 г. заяви, че е имал връзка с ученичка. По този повод доктор Сайкс смята, че изразената сексуалност е често срещано явление в училище, чувствената природа и еротичното напрежение са характерни за плодотворното учение.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини