Денят 12.12.2012

Викът. Една от четирите версии на тази картина е продадена за рекордната сума от 120 млн. щатски долара. Другите три версии се намират в два музея в Осло. Едвард Мунк (Edvard Munch), норвежки художник-експресионист, е роден също на 12 декември

Датата 12.12.2012 г. настъпи. Някаква част от човечеството очаква днес чудеса - независимо, дали са чудесата, описани в Библията или предсказани от маите. Общо взето духовната енергия не всички я усещат, но някои вярват, че енергията на хората ще премине към по-високо еволюционно стъпало. Те са обявили деня 12.12.2012 г. за портален.

Кения чества националния си празник днес. Кения е далеч и в нашите мисли се свързава предимно със сафарита, които в унисон с хуманните нови времена, са предимно фото.

В Русия отбелязват Деня на Конституцията.

Днес са родени Невена Коканова, Гюстав Флобер, Франк Синатра и Емерсон Фитипалди.

Северна Корея все пак изстреля ракета, стана ясно днес. Както се случва при тоталитарни режими, на първо време информацията дали спътникът е изведен в орбита успешно или не е оскъдна и противоречива. Същото се отнася и за предназначението му. Така или иначе САЩ и Япония са осъдили изстрелването.

Православната църква отбелязва свети Спиридон, един от великите светии и чудотворци от 4 век. В България се тачи като закрилник на занаятчиите - обущари, тухлари, грънчари, бакърджии и др. Освен всичко друго денят е свързан и с прогнозирането на времето. Каквото е времето през 12-те дни след св. Спиридон, такова ще е то през съответните месеци през следващата година: на първия ден съответства януари, на втория - февруари и т.н. Това е част от двата цикъла 12-дневни прогнози, които се правят от 1 до 12 декември и от 12 до 24 декември. Не само дните, но и 12 следващи нощи показват какво ще бъдат месеците, които идват.

И нещо, което е като дежавю: На този ден преди 21 години в 36 Народно събрание е внесен закон за конфискация на имуществото на Българската комунистическа партия и останалите тоталитарни организации.

Обаче преди 71 години е било страшно. На 12 декември 1941 г. България обявява война на Великобритания и САЩ. Още една причина да се порадваме на днешния 12 декември - поглеждайки назад, той все пак е много по-добър.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини