Откриха ремонтираната по проект градина Радост в Димитровград

Зам.кметът Владимир Митрушев откри ново ремонтираната градина "Радост" в Димитровград

С прерязване на лента и менче с вода днес бе официално открита ремонтираната по проект димитровградска градина "Радост", част от ОДЗ №4.

В присъствието на преподаватели, общинари, специалисти и други гости това сториха зам.кметът Владимир Митрушев, шефът на отдзел "Инестиционна дейност" в Общината Клавдия Топчева и директорът на градината Ваня Петрова.

Детското заведение е едно от петте ремонтирани по линия на разработката „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинска образователна инфраструктура в община Димитровград", в рамките на която реконструкция бе извършена в градина "Роза" и училищата в кварталите "Изток", "Черноконево" и това в село Ябълково.

С неговото откриване на практика край на ремонтите бе поставен и в останалите четири учебни заведения.

Стойността на проекта е 2 683 742 лв. от които 85% са безвъзмездно финансиране от Европейския съюз, а 15 % е приноса на Община Димитровград.

Проектът стартира преди две години, а в рамките на този период мерки за енергийна ефективност бяха внедрени в сградите на пет учебни заведения, направен бе вътрешен ремонт, подмяна на отоплителната и осветителна инсталация.

Зам.кметът Владимир Митрушев пожела на децата и преподавателите на де радват на хубавите условия в заведението
Директорът на градината Ваня Петрова не скри вълнението си от празникът днес
Малчуганите бяха подготвили кратка програма

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини