Оливия Кулпо стана Мис Вселена 2012

Американката Оливия Кулпо стана Мис Вселена 2012 в Лас Вегас. Тя получи своята корона от миналогодишната победителка в конкурса Лейла Лопиш от Ангола.

Дъщеря на музиканти, новата Мис Вселена свири на виолончело, а нейни хобита са да ходи на концерти и на кино и да посещава музеи. Друго нейно любимо занимание е да кара хората да се смеят.

Освен своята корона, инкрустирана с перли и диаманти, Кулпо получи още 45 хиляди долара за обучение в Нюйоркското училище за кино и телевизия.

Според правилата на конкурса тя ще пътува по целия свят през 2013 г. с благотворителни цели. Журито, остави на второ място филипинката Жанин Тугонон, а на трето - представителката на Венецуела София Есер.

В надпреварата за короната участваха представителки на общо 89 държави. Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите при масовото убийство в град Нютаун, в североизточния американски щат Масачузетс, в петък.

Представителка на САЩ печели конкурса Мис Вселена за първи път от 15 години. За последно Брук Лий бе коронована през 1997 г.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини