Двама ограбиха и убиха възрастна жена в София

Полицията в София разкри двама извършители на грабеж и убийство на възрастна жена, съобщи Христо Терзийски, зам.-директор на СДВР.

Сигналът за убийството е подаден на 29 декември, около 7.55 ч., в СДВР от внучка на жертвата, която живее в района на „Петте кьошета” в столицата. Жилището на убитата жена не е било разбивано - огледът установил, че входната врата е отворена с истински ключове. Вратата на кооперацията е със заключващо автоматично устройство.

Жертвата е на 85 години. Аутопсията установила, че жената е починала от множество рани - тежка черепна травма, счупени ребра и пръсти на ръцете.

Извършители са Марио, 20-годишен криминално проявен, с присъди, и Даниел, на 17 години, също криминално проявен. Двамата са от нормални семейства и не са били бедни, били в една компания, посочи Терзийски.

Николай Станчев, главен инспектор в СДВР, допълни, че част от вещите на жертвата са били заложени, други са открити в къщите на извършителите. От жертвата са отнети два златни пръстена, мобилен телефон, часовник и верижка. За двата пръстена заложна къща платила 240 лева. Верижката и телефонът били изхвърлени.

На двамата са повдигнати обвинения за убийство при предварителен сговор и с користна цел. Те са задържани за 72 часа.

Няколко седмици преди убийството Марио, с майка си, чистил къщата на възрастната жена и по всяка вероятност тогава е набелязал апартамента за грабеж.

 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини