Microsoft назначи 9-годишен вундеркинд

След като брилянтно преминал тестове за инженерни сертификати, 9-годишното индийче Пранав Калян станало най-младият член на Microsoft. Тази новина не беше подмината от най-големия индийски вестник "Таймс ъф Индия", съобщава БГНЕС.

Така съперничеството между Ню Делхи и Исламабад се засили още повече, тъй като индийчето бързо измести 12-годишното пакистанче Бабара Икбаля, което досега беше най-малкият инженер в Microsoft.

Според експерти, ако компютърните гении от Индия и Пакистан работят заедно, те ще намерят общ език за създаването на нов технологичен шедьовър на компанията. Малкото индийче винаги е било талант в часовете по математика. На две години той получил първия си лаптоп. "Винаги се е интересувал от компютри, а не от играчки", разказва бащата на преждевременно развитото дете. Когато бил на шест години, Пранав започнал да създава прости компютърни програми, а скоро след това научил диференциално и интегрално смятане. За да стане инженер на Microsoft, момчето се занимавало на компютъра в продължение на година и половина по осем часа на ден без почивните дни и училищните ваканции. Така след упорита работа постигнало страхотен резултат, допринасяйки за подмладяването на персонала на Бил Гейтс.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини