Лъскат централния площад в кв. Устово на Смолян за тържествата на 3-ти март

Лъскат централния площад в кв. „Устово" на Смолян по повод тържествата за 3-ти март.

Втори ден служители по чистота на „Титан Клинър", както и работници от програмите за временна заетост към община Смолян почистват площада пред Паметника на Загиналите за освобождението на България, както и всички централни улици на „Устово" и църквата „Св. Никола".

По традиция кварталът е център на честванията по случай освобождението на България от турско робство. В почистването се включи и багер на фирмата, както и два самосвала, които извозиха събраните отпадъци. Приоритетно е събран  пясъка, хвърлен  за опесъчаване на улиците в квартала през изминалите три месеца. Прочистени са и опасните дървета и клони.

По случай Националния празник на Република България, почистващата фирма е осигурила дежурни служители, които да почистят центъра на Устово след тържествата и поднасянето на венци. Дежурен автомобил е осигурен и за почистването на село Широка лъка, където утре ще се проведе традиционният кукерски празник. По случай празника всички места за отдих са запълнени, като се очаква двойно увеличение на отпадъците.



 
 
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини