На сесия днес отчитат управлението на отпадъците и замърсяването на въздуха

35 точки в предварително обявен дневен ред ще разгледат днес съветниците на редовно заседание на Общинския съвет на Смолян, което започва в 13.00ч.

Сред по-важните за обществеността теми са Годишния отчет за 2018 г. по изпълнение на Програмата за управление на отпадъците 2016 – 2020 г. Приемане на Годишния отчет за 2018г. по изпълнение на: Програмата за намаляване на замърсяването с фини прахови частиции / ФПЧ10/ и Плана за действие към нея за периода 2015-2020 г.

Ще се гласува и Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за обектите и елементите на градското обзавеждане по чл. 56 от ЗУТ, за рекламните, информационните и монументално - декоративни елементи и за рекламната дейност на територията на Община Смолян от юни 2011 г. на общинския съвет.

В три отделни точки ще се разгледа и промяна на общинската транспортна схема за обслужване на населението – градски линии, както и на линиите кв.Устово – Катраница и селата Смилян и Момчиловци.

Съветниците ще приемат и предложенията за награждаване на общински образователни институции и читалища по повод кръгли годишнини. Ще се разгледа и годишна програма за развитие на читалищната дейност в община Смолян през 2019 година, както и междинна оценка на Общински план за развитие на Община Смолян 2014-2020г.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини