Дамски футболен турнир в зала за 8-ми март в Смолян

 Дамски футболен турнир в зала, посветен на 8-ми март, организира община Смолян.

Инициативата е подкрепена и от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и Областният съвет на БФС. Футболният дамски турнир ще се проведе на 7 и 8 март под егидата на кмета на Смолян Николай Мелемов.

В спортната надпревара ще участват момичета от 5-7 клас и девойки 8-10 клас. В  първата група са включени ОУ "Проф. д-р Асен Златаров", ОУ "Иван Вазов"- А и Б отбори и СОУ "Отец Паисий".

Втората група е от девойки, възпитаници на СОУ "Отец Паисий" и ПМГ "Васил Левски".

Жребият беше организиран и проведен от комисия в състав: Даниела Керкелова -гл.експерт в дирекция "Обществени дейности и заетост", Васка Манолова -секретар на МКБППМН и Георги Чешмеджиев -председател на ОС на БФС.

Определени са и правилата на състезанието. Играе се всеки срещу всеки в две полувремена от по 20 минути, 4 + 1 /четири полеви играчи и един вратар/. Между двете полувремена ще има 10 минути почивка, като може да се  вземе тайм-аут от 1 минута във всяко полувреме.

При 5 нарушения от всяка половина на мача ще се изпълнява дълга дузпа.  Всяко следващо нарушение също се изпълнява дълга дузпа /пряк свободен удар от деветия метър/.

Всеки отбор има право на неограничен брой смени.

Награждаването ще се извърши веднага след приключването на срещите.      

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини