"Кокошка с брошка" обиколи света и се връща в Смолян

Смолянската публика ще може да се наслади на представление  № 200 на един от емблематичните и най-обичани спектакли за деца и възрастни на режисьора Петър Тодоров и актрисата Десислава Минчева – “Кокошка с брошка”. То ще се състои на 13 март от 18.30 ч. в зала № 2 на Театъра. След 199 представления в 15 държави на 3 континента, със 7 национални и международни театрални награди в 4 страни, устояла на житейски, политически и самолетни бури, славната “Кокошка с брошка” отново се завръща, откъдето е тръгнала – в Смолянския театър. „Кокошка с брошка” е спектакъл с кукли за малки и възрастни деца по мотиви от приказки на Маргарит Минков.

Забавната историята на една Кокошка, която е в паника, защото вместо яйце снася шоколадов бонбон, търси решение на проблема при „Доктора”, „Царя” и „Патицата” и накрая го намира при децата.

Спектакълът се представя от Център за изкуства "За Родопите" в смолянското село Бостина и е реализиран след конкурс пред Национален център за театър и с подкрепата на Фондация “За Родопите".  “Кокошка с брошка” получи Номинация за Най-добър спектакъл в категорията “Куклено изкуство” за наградите “Икар” 2006 на САБ, както и Първа награда за „Най-добър спектакъл” от Холандското жури на XV международен куклен фестивал “Двама са малко, трима са много”, Пловдив 2006.

Актрисата Десислава Минчева обра множество национални и международни фестивални награди за най -добра актриса в постановка с един актьор.

Със 199 представления, забавната 40 минутна постановка е обиколила 15 държави в Европа,Азия и Америка, сред които  Исландия, Пакистан, Индия и САЩ.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини