Григор Димитров изпусна шанса си срещу Новак Джокович

В мач от третия кръг на турнира от серията 1000 в Индиън Уелс първата ни ракета при мъжете Григор Димитров загуби с 0:2 сета (6:7 (4), 1:6) от световния номер едно Новак Джокович.

Мачът започна с много силна игра на сервис и от двата в първите три гейма – само една точка в полза на посрещащия и тя дойде след двойна грешка на Григор Димитров. В четвъртия гейм обаче изведнъж играта на Джокович се срина, той допусна две непредизвикани и една двойна грешка, стана 0:40 на негов сервис и от втори опит, след дълго разиграване, Григор проби. Последва и комфортен сервис гейм за затвърждаване на пробива, като отново Джокович направи две непредизвикани грешки – от форхенд.

Първият сложен момент за Григор дойде в седия гейм, когато световният номер едно повиши нивото си на игра и докара нещата до дюс след две впечатляващи разигравания. Младият българин, обаче, не се стресна и изигра умно важните ситуации с повече кик в сервиса си и с по-лифтирани удари, изтисквайки грешка от Ноле – 5:2 за Григор.

Дойде време и Григор да сервира за сета – при 5:3. И тогава младият българин не удържа нервите си и се провали с гръм и трясък – пробив за Новак Джокович, дошъл след цели четири двойни грешки на Григор. В този гейм българинът вкара един ас и спечели едно разиграване, но всички останали точки бяха подарени на Джокович по възможно най-наивния начин.

В крайна сметка първият сет логично стигна до тайбрек и още по-логично с оглед на големия пропуснат шанс да вземе сета Григор рухна. Българинът почна с нова двойна грешка, изостана с 0:5 точки и макар да успя да докара нещата до 4:6 точки, след като върна два от инкасираните три минибрейка, в крайна сметка Джокович спечели от трети опит сета след разиграване, в което принуди Григор да играе лифтиран бекхенд над рамото, който нашето момче не можа да контролира.

Първият сет ясно показа, че изненада няма да има – още във втория гейм на втората част Ноле стигна до пробив след две грешки на Григор от форхенд. Последва и втори пробив за световния номер едно – в шестия гейм, за 5:1, отново дошъл след две нервни отигравания на Григор и след това сърбинът с лекота затвори мача, печелейки сервис гейма си на нула.

Като цяло мачът не беше от добро качество, преобладаваха грешките и при двамата, но Джокович с по-големия си опит успя да наложи волята си. За Григор остава поуката от загубата и новият опит, който да му помогне да преодолее "схващанията" в решителни моменти като този в първия сет, когато спокойно можеше да поведе на големия фаворит и да го постави под напрежение.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини