Христо Стоичков срина съдията със земята, иронизира и публиката на Левски

„Няма как по този начин да развиваме българския футбол”, коментира треньорът на „Литекс” Христо Стоичков веднага след скандалното дерби с „Левски” от четвъртфиналите на турнира за Купата на България.

"Много слабо съдийство. Един път му простих на този (Ахмед Ахмед), но втори път няма. Той знае добре за какво говоря. Не може да се подиграва с футболистите и с всички хора, които играят футбол. Като не разбира от футбол да си стои там, където му е мястото. Това е подигравка с всички. Мисля, че не го заслужаваме. Нито футболистите, нито публиката, нито треньорите. Играл съм футбол, той да се научи да свири. Нарисуван червен картон на Карвальо не му го вдига. Дава гол, отменя гол, аз не мога нищо да кажа повече. Не съм гледал мача на повторение, сега ще гледам в автобуса. Момчетата се стараха, но може би напрежението дойде от това, че за първи път играха на празни трибуни. Имахме своите шансове, но не успяхме да ги докараме до гол. Питайте БФС и кой нарежда игрите там. Писна ми толкова време да се занимавам с тях. Аз не търся облага от никого. Искам футболистите ми да играят футбол, а не някой да им помага. В момента половината от тях плачат и то, защото е дошъл някакъв от 200 километра да се подиграва с тях. Няма да стане. Говорим, че искаме да правим голям футбол. Каним Платини, но защо той да идва тук, за да гледа какво правим. 94-та година един французин се подигра с целия народ и с нас, още не съм му простил", каза Стоичков, цитиран от БГНЕС.

Според Камата решението на Ахмед Ахмед е абсурдно. Не е възможно такива хора да свирят толкова важни мачове, заяви Стоичков.

Треньорът на „Левски” Илиян Илиев пък заяви, че голът правилно е бил отменен, защото съдията е свирил още преди попадението да бъде вкарано. Веднага след мача, пред камерата на БНТ, Илиев каза друго – че не е видял ситуацията.

"Видях, че преди фаула имаше фаул за нас. Другото, което видях е, че преди да се ритне към нашата врата съдията свири. Видях само, че Гошо Миланов игра с ръка, а после свири преди удара", каза Илиев.

"Беше труден мач срещу отбор, който играе без напрежение. Още по-труден се получи, заради резултата от мача с Ботев. Момчетата спечелиха този мач с характер, а не толкова с майсторство. Но има и такива мачове. Показахме, че можем да играем добре в различни ситуации. Поздравявам момчетата за характера и се надявам напрежението да падне до мача с Монтана. Мачът е отворен за реванша, но мисля, че като отидем в Ловеч те трябва да не допускат гол и да вкарват, а срещу нас това е трудно", каза Илиев след победата.

Липсата на публика

"За първи път играх без публики и ми беше странно. Феновете помогнаха със скандиранията си, но е различно да играеш без публика. Странно беше", завърши Илиев.

Същевременно Стоичков не пропусна да уязви публиката на „Левски”. Мачът с „Литекс” на „Герена” се игра при затворени врати, тъй като сините бяха наказани заради изцепки на сините фенове в Пловдив по време на мача с „Ботев”. Въпреки това сините фенове се събраха пред „Георги Аспарухов” и подкрепяха отбора пред голяма видеостена. Те не пропуснаха да разпънат и редица обидни плакати по адрес на Стоичков, като скандираха „Кюрда Стоичков, п.....ст, п.....ст”

„За пръв път видях толкова възпитана публиката на „Левски”. Удоволствие беше да се играе днес. На синята публика мястото и е там, където беше днес”, иронично подметна най-успешният български футболист.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини