Иван Костов: Плаши ме глухото мълчание на ГЕРБ

Водач на листата на ДСБ ще бъде Деница Сачева. Тя бе представена днес лично от лидера на партията Иван Костов

„Служебното правителство работи в крайно враждебна среда. То е нападано непрекъснато, а не може да се защити, защото няма зад гърба си политическа партия. Но мен ме притеснява повече глухото мълчание на ГЕРБ, отколкото изхвърлянията на Лютви Местан.“ Това заяви днес в Хасково лидерът на ДСБ Иван Костов. Бившият премиер бе в областния град, за да представи водача на листата на партията си за изборите – Деница Сачева.

Тя е е безпартийна. Занимава се частен бизнес, има PR-агенция. От биографията й става ясно, че била началник на кабинета на здравния министър д-р Илко Семерджиев в кабинета на Иван Костов. Била е и председател на борда на директорите на хасковската болница в онзи период (1999-2001).

В листата на ДСБ в хасковския избирателен район засега има 5 имена, но те ще бъдат обявени по-късно. Самият Костов по традиция ще води партийните листи в Пловдив и София.

Експремиерът коментира и актуалните проблеми в страната. По негово мнение масовите протести са продиктувани преди всичко от монополните цени на електроенергията, не толкова от ниските доходи. Днешната непоносимост към политическата класа като цяло Костов коментира с думите: „Някой трябва да каже на хората, че ако няма политически партии, ще има един Путин, да речем“.

Преди брифинга бившият премиер наминал и през зеленчуковия пазар в Хасково. Намира плодовете и зеленчуците за „по-свежи и на по-атрактивни цени“. В същото време обаче забелязал и цена на дизела в Хасково от 2.70 лева, докато на повечето места в София тя била 2.65 лв.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини