Сирийци минават границата на осите на камион, момче бяга от шрапнелите

Сирийци рискуваха живота си, пътувайки захванати върху осите на камион, за да минат нелегално в България. Двама от тях са спипани при огледа на ГКПП Капитан Андреево на камион, шофиран от турски гражданин. Единият от нелегалните имал сирийски паспорт, а другият се легитимирал със сирийска шофьорска книжка. 30 минути след първия случай при нова проверка, прикрити пак върху осите на турски камион , са разкрити още двама нелегални. Те нямали документи, но обяснили, че са сирийци.

И двата камиона са собственост на една турска фирма. Те превозвали авточасти за Германия и за Франция. Шофьорите и нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Свиленград.

Граничният полицейски наряд от ГПУ-Елхово пък задържал в района на с. Голям Дервент двама мъже и две жени без документи за самоличност. Заловените се определили като сирийци.  С тях имало три деца – на 4, 9 и 10 години – две момчета и момиче. Всичките седмина са роднини.

При първоначалния оглед граничните полицаи видели, че 10-годишното момче е със счупен ляв крак и шина. След преглед от лекар в РДГП – Елхово е установено, че 4-годишното момче има скорошен белег от операция на кръста.

Родителите заявили, че травмите са получени от шрапнели при бомбардировка. Лекарят установил, че децата нямат нужда от спешна медицинска помощ. Седемте сирийски граждани са предадени в Дома за временно настаняване на чужденци в Любимец.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини