България разнебити Малта

В световна квалификация от група B на зона Европа отборът на България смаза тима на Малта с 6:0 и запази второто място в групата.

Още в 6-тата минута Емил Гъргоров с чудесен пас с десния крак изведе Александър Тонев отдясно в наказателното поле, а там крилото на „Лех Познан” с мощен шут по диагонала в долния десен ъгъл откри резултата – 1:0.

Буквално в следващата атака Ивелин Попов размина двама малтийски играчи отляво и влезе в наказателното поле, но пасът му към Гъргоров не се получи.

Десет минути по-късно силно играещият Тонев проби отдясно и пусна успореден на голлинията пас, но Ивелин Попов и Георги Миланов закъсняха да засекат кълбото в празната врата. Малко след това мощен удар по земя на Ивелин Попов беше спрян от скочил на шпагат защитник.

Второто попадение дойде в 38-та минута, когато отново Александър Тонев блесна. Крилото си осигури позиция за стрелба след добър финт, шутира и вратарят на Малта Андрю Хог изпусна топката най-левашки в мрежата си за огромно задоволство на България – 2:0.

Нещата не се промениха особено и през второто полувреме – две минути след старта му Георги Миланов проби отляво, пусна пас като по конец на Ивелин Попов и капитанът на националния отбор от един метър на празна врата направи 3:0.

Мачът вече се превърна в клане и в 55-тата минута дойде четвъртият гол в наша полза – след много наивен опит да се направи изкуствена засада Владимир Гаджев влезе съвсем сам в наказателното поле на Малта, пусна към Гъргоров и той с удар в долния ляв ъгъл, който рикошира в гредата, направи 4:0.

Играта на гол след гол продължи в 68-та минута, когато Александър Тонев с удар от дистанция вкара своя хеттрик в мача, правейки 5:0.

Поредното попадение падна в 78-та минута, когато след корнер малтийците не отбиха добре топката, Николай Бодуров я докопа и прехвърли неорентирания вратар на гостите, а Иван Иванов я довкара – 6:0.

До края на мача националите ни решиха да се смилят над рухналите си противници и не вкараха ново попадение. Така тимът ни вече е с 9 точки в група B и гледа към предстоящото гостуване на Дания във вторник, 26 март, което е ключово за амбициите ни да играем поне бараж за класиране на Световното първенство в Бразилия догодина. Преди него единствената неприятна новина е жълтият картон на Йордан Минев, който ще пропусне мача с Дания, но пък в състава ще се върне Станислав Манолев.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини