Два бронзови медала спечелиха малките певци от Смолян

 Младите таланти от Детска музикална формация „Щурче” и вокална група„Ро-войс” завоюваха трети места и бронзово отличие на ХІ-я Национален детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба” в София.

В направление за популярна музика двете формации към НЧ „Христо Ботев-1871” в Смолян премериха сили с групи от София, Петрич, Пловдив, Хисаря, Враца, Лом, Казанлък и др. „Щурче” представиха две песни и сред 12 групи участници, и висока конкуренция, спечелиха трето място, бронзов медал и покана за участие на международен фестивал в Италия.

Вокална Група „Ро-войс” участва в конкурса в 4-та и 5-та възрастова група с 3 песни – една англоезична и две обработки на народни песни. Със своето сценично поведение, многогласие и динамичност, момичетата спечелиха бурни аплодисменти и също се наредиха на 3-то място, бронзов медал и покана за участие  на международен фестивал в Италия.

В индивидуалните изпълнения се включи Симона Георгиева, която се състезава с младежи от 4-та и 5-та възрастова група. Смолянското момиче получи грамота за активен участник в конкурса и стимул да пее, и учи все повече за изкуството „музика”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини