Младежи поемат управлението на община Смолян за ден

Утре - 28 март, Община Смолян ще бъде домакин на инициативата „Мениджър за един ден”.

Ученици от Учебна компания „Junior Creations” към Професионалната  гимназия по икономика „Карл Маркс” и ученик от СОУ „Св.Св.Кирил и Методий”, ще имат възможност да усетят на свой гръб един реален работен ден от управлението на общинска администрация. От 9ч. до 13ч. младежите ще заемат ключовите управленски постове на местно ниво - кмет, заместник кметове, секретар, директори на дирекции и др., и ще ръководят Община Смолян.

От 14,00 часа в зала 247 ще се проведе брифинг с участието на младите хора, ръководили местната общинска администрация, които ще споделят какво е усещането да си на ръководен пост, макар и за един ден. “Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. 

Инициативата „Мениджър за един ден” се организира за дванадесета поредна година от фондация „Джуниър Ачийвмънт България”. Мисията е да подготвя младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини