Искат постоянен арест на трима крадци, задигнали кило злато и 170 хиляди лева

Окръжна прокуратура Смолян, внесе искане в Окръжния съд за постановяване на най – тежката мярка за неотклонение, „Задържане под стража”, на двама мъже и една жена, обвиняеми за кражба в особенно големи размери.

Досъдебното производство е образувано на 22 март тази година, а Окръжна прокуратура наблюдава разследването за извършената кражба на около 168 000 лева, 150 евро и около 1 кг. златни накити от дома на семейство в родопското село Триград. Кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, допълват от окръжното обвинение.

След извършени неотложни процесуално следствени действия на местопрестъплението, оглед, претърсване и изземване, за кражбата са обвинени Руси Даскалов и Николай Петров, и двамата от Пловдив, и Гергина Пейкова от пазарджишкото село Бяга.

За извършеното деяние се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 10 до 20 години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

Обвиняемите Руси Даскалов, Николай Петров и Гергина Пейкова са задържани за 72 часа от Окръжна прокуратура – Смолян.

Към момента обаче от Окръжна прокуратура Смолян отказват повече подробности по мащабната кражба, за да не се затрудни разследването.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини