Разкрасяват Смолян с 5 хиляди цветя и храсти

Акцията по засаждането на 5 хил. декоративни храсти и цветни коренчета стартира  и ще продължи една седмица, съобщи ландшафтният архитект на фирма „Титан Клинър" –инж. Людмил Гочев. Приоритетно ще се зацветят обществените зони и площадите на Смолян. Започва работа по засаждане в района около Община Смолян, Областна администрация, и площад „България", а в следващите дни акцията продължава в Стария център, централния площад на „Райково", както и цветните зони в центъра и новия парк на кв. „Устово".   Инж. Гочев отбеляза, че тази година акцента в разкрасяването на областния град е поставен върху декоративните храсти, като целта е да се постигне дългогодишен ефект.

Видовете храсти, които ще се засаждат са 2 вида Котонеастер, Ерика, два вида Стелеща се хвойна, Кисел трън и Лоницера. От пролетните видове цветя са доставени Теменужки, Арабис и Флокс.

Инж. Гочев отбеляза, че това са традиционни видове, които са изпитани за територията на Смолян и са устойчиви. „До момента сме изпробвани над 60 различни вида цветя и храсти, като по този начин успяхме да установим най-устойчивите за региона", каза още специалистът и призова родопчани да не крадат цветята от градските лехи.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини