Млади жени се жалват в Инспекцията по труда - "имали собствено мнение"

Две млади жени са нежелани от шефовете си в службата, защото „имат собствено мнение по различни въпроси, защото не са роби, защото са майки с малки деца и не искат да им изцеждат силите".

Това става ясно от една от скандалните преписки, по които е работела Инспекцията по труда.

Това не е поредната шивашка фирма на чужденец, който е дошъл в Родопите заради евтината работна ръка и страха на работничките. Става дума за регионално звено на един от мобилните оператори – "Мтел", поясниха за „Родопи voice" инспектори.

Служителите алармират за поставени камери, с които ги следяли на работното място. Имало и списък с 26 магазина, в които служителите „дремели".

„Съществуваше дискриминация спрямо нас, постоянно бяхме заплашвани с уволнение, с грубо, дори нецензурно отношение. Работехме в среда под постоянен психически тормоз и нервно напрежение". Работещите били предупредени, че ако отново попаднат в „черния списък", „няма да останете доволни от развоя на събитията".

Под №18 е магазинът в Кърджали. В електронно писмо до работещите в Смолян пък пишело: „Колеги, ние не сме бутик, на нас ни трябва обеми, а не единични бройки". Шефът пък казал: "Който се цепи от колектива, колективно му го нацепват".

Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини