Планират кръгови кръстовища и многоетажен паркинг в Смолян

Зам.-кметът Мария Палагачева

В град Смолян ще бъдат изградени кръгови кръстовища и многоетажен паркинг, съобщи зам.-кметът на община Смолян инж. Мария Палагачева. Съоръженията са заложени в Генералния план за организация на движението в областния град, изготвен от община Смолян.

 Предвижда се изграждането на две кръгови кръстовища- при сградата на ЕВН в Смолян и пред храм „Св. Висарион Смолянски”., Ако планът се реализира, Смолян ще се сдобие и с многоетажен паркинг в центъра.

 „Най-вероятно той ще се намира в района на АРЗ-то под Младежкия дом, където има голям терен общинска собственост, който не е застроен”, посочи инж. Палагачева.

Планира се обособяването и на  други паркоместа по градските улици, чиито габарити позволяват, а имат нужда за разтоварване на движението, като ул. „Дичо Петров” например.

В рамките на плана се предвижда и подмяна на вертикалната и хоризонтална пътна сигнализация, премахване на част от съществуващите пътни маркировки и пешеходни пътеки, и въвеждане на други такива, реконструкция на няколко от кръстовищата с цел оптимизация на движението.

По думите на инж. Палагачева на такава промяна ще подлежат кръстовищата на светофара в кв. „Устово”, както и това на ул. „Родопи” с ул. „Соколица”. Генералния план за организация на движението в Смолян е изготвен с оглед крещящата нужда от модернизиране на остарялата транспортно-комуникационна мрежа в града, създадена по сегашния план от преди 30 години.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини