По какво бабите определят пола на бъдещото бебе

Във времето, когато не е имало ултразвук, нашите баби определяли пола на бебето според народните поверия. Някои познавали- други не, но и до ден днешен са останали такива народни поверия и тълкувания, на които много бъдещи майки вярват. Ето някои от тях:

Ако надебелеят устните на бъдещата майка, това означава, че тя ще роди момиче.

Ако бременната започне да консумира повече сладки изделия, тя ще роди момиче, а ако наблегне на солените- ще роди момче.

Ако бебето расте ниско в корема, това означавало, че е момче, а ако е високо в корема- е момиче.

Ако зърната на бъдещата майка са черни, ще роди момче, а ако са светли- момиче.

Ако майката хубавее по време на бременността, това означава, че тя очаква момче, а ако по лицето й се получи пигментация, тя ще роди момиче. Смята се, че дъщерите вземат от красотата на майките си, а синовете- дават.

Ако жената иска да има момиче, трябва да яде по-малко месо, и да наблегне на него, в случай, че желае момче.

Ако майката е бременна за втори път, близките чакат да чуят от първородното, кое ще е първото име, което ще изрече. И в зависимост от това определят пола на бебето.

За пола на бебето се гадае и по това коя част от хляба яде майката- ако обича краищник- ще роди момче, а ако предпочита средата на хляба- момиче.

Друг начин за определяне на пола, е държане на медальон върху дланта на майката- ако той започне да мърда напред-назад означава, че ще се роди момче, а ако се движи в кръг- ще е момиче.

В крайна сметка не е важно от какъв пол ще е бебето и затова все повече родители не желаят да научават предварително какво  ще бъде тяхното бебче. Важното е то да бъде живо и здраво и да расте щастливо сред близките си.

Източник: Родопчани

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини