Англия остана само с един отбор в Лига Европа

Късно снощи станаха ясни имената на четирите отбора, които отиват на полуфинал във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Това са „Челси”, „Базел”, „Фенербахче” и „Бенфика”.

Вечерта в Европа се оказа лоша за английските представители, след като „Тотнъм” и „Нюкасъл” стегнаха куфарите и ще съсредоточат усилия във вътрешния шампионат. „Шпорите”, които играха без контузената си звезда Гарет Бейл, стигнаха до дузпи с швейцарския „Базел”, но ги загубиха с 1:4.

В редовното време двата отбора завършиха при резултат 2:2 – толкова, колкото и в първия мач. Всъщност англичаните поведоха с 0:1 чрез гол на Клинт Демпси и изглеждаха в по-добра позиция за краен успех, но швейцарският тим показа, че неслучайно е на тази фаза и обърна изцяло мача до началото на второто полувреме. Не се виждаше как „Тотнъм” може да направи каквото и да е на тежкия и подгизнал от дъжда терен, но десетина минути преди края защитата на „Базел” проспа едно дълго подаване на десния фланг и Демпси излезе сам срещу вратаря, като го преодоля с удар с левия крак, макар Ян Зомер да пипна топката с дясната си ръка и за малко да спаси.

В самия край на редовното време Ян Вертонген от „Тотнъм” беше изгонен заради груба намеса срещу Марко Щрелер и през продълженията англичаните само се бранеха, оцелявайки при няколко инфарктни положения, открили се пред Александър Фрай. Стигна се до дузпи, а там вече логиката възтържествува – пропуски на Том Хъдълстоун и Емануел Адебайор изхвърлиха англичаните от турнира, докато играчите на „Базел” вкараха всичките си четири дузпи.

В първия мач за деня „Челси” загуби с 2:3 срещу „Рубин Казан”, но се класира напред с общ резултат 5:4, предаде БГНЕС. Срещата започна много добре за "сините" от Лондон и още в 4-ата минута испанския нападател Фернандо Торес направи 0:1. Иван Маркано успя да изравни в 51-ата минута, преди бившият играч на Кристъл Палас и Уигън Виктор Моузес да вкара безценния втори гол за англичаните в 55-ата минута. Гьокдениз Карадениз в 62-ата минута и Бибрас Натхо от дузпа в 65-ата минута донесоха крайния успех на руския отбор, но това не бе достатъчно за отбора от Казан да продължи напред.

В другите две срещи "Фенербахче" и "Бенфика" успяха да направят равенства 1:1 съответно на "Лацио" и "Нюкасъл" и след убедителните победи с по два гола разлика в първите срещи турският и португалският отбор вече са на полуфинал.

Жребият за полуфиналната фаза на Лига Европа ще се тегли днес, от 14:00 часа.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини