Байерн с лекота отстрани Ювентус

Германският колос "Байерн Мюнхен" за пореден път показа защо е считан за горещият фаворит за титлата в Шампионската лига през тази година и продължи похода си към втори пореден финал в турнира, след като победи с 2:0 италианския шампион "Ювентус" и като гост, за да попадне в полуфиналната фаза, предаде БГНЕС.

"Ювентус" опита да играе за частта си и беше по-активния отбор през първото полувреме, но като цяло германците контролираха нещата и не се виждаше как е възможно да се получи обрат. През първото полувреме Мануел Нойер парира опасен удар от фаул на Пирло, имаше и няколко разбъкрвания пред него, но "Ювентус" така и не успяваше да направи нещо по-съществено.

През втората част домакините изтърваха шанса си чрез Фабио Куалярела, който излезе сам срещу германския вратар, но силният му удар беше спасен от Нойер. В 64-тата минута всичко окончателно свърши - Марио Манджукич довкара топката след центриране от фаул, след като първо Джанлуиджи Буфон изби удар от близко разстояние, но нямаше как да реагира на добавката. Ариен Робен пък удари греда с хубав фалцов удар от дъгата на наказателното поле.

Юве потърси поне гол на честта, но баварците не позволиха това да се случи, а в последната минута на срещата Клаудио Писаро вкара второ попадение след удар по земя в долния десен ъгъл на Буфон. Единственото неприятно нещо за за гостите бе жълтия картон за Марио Манджукич след сблъсък с Джорджо Киелини. Нападателят ще пропусне следващия мач на тима си.

През тази година "Байерн" търси требъл, след като спечели Бундеслигата 6 мача преди края. В същото време баварците са на полуфинал за Купата на Германия.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини