Премиерът Марин Райков отива при бедстващите заради свлачището в Неделинско

Утре, 20-ти април, министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков ще посети Община Неделино.

По време на визитата г-н Райков ще се запознае със състоянието на свлачището в с. Тънка бара и ще инспектира строителните работи по неговото укрепване. Той ще се срещне и с жителите, чиито домове са пострадали след  наводненията.

След среща на министър-председателя с кмета на Неделино Стоян Беширов стана ясно, че Общината ще получи предварително субсидията си от държавния бюджет, която трябваше да се изплати редовно през м. юли 2013 г. С тези средства вече започна работа по овладяването на проблема. След заседание на сформираната към Министерски съвет Комисия по бедствията и авариите беше взето решение Община Неделино да получи и допълнително средства, които да бъдат предназначени, както за разрешаването на проблема със свлачището, така и за този със срутения мост, заради който са в изолация няколко населени места в региона.

По-късно през деня премиерът ще присъства на официалното откриване на LED осветлението на ул. „Напредък“ и кв. „Емовце“ в Неделино. Проектът е финансиран от Общината, заетите в ремонтните работи са наемани със средства от европейски програми за насърчаване на заетостта.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини