Двама младежи се обесиха в Мадан,трети заплашвал за същото

Двама млади приятели се обесиха, а трети заплаши да си сложи примка за по-малко от денонощие в Мадан.

Според запознати до масовото самоубийство се стигнало след кавга за момиче. Тримата мъже са от една компания. Първи е намерен обесен в неделя вечерта 24-годишният Бедри Хасанкев. На следващия ден приятелят му Рамадан Бодуров (21 г.) също е открит да виси бездиханен на въже.

Много въпросителни има около самоубийствата, коментират потресени местни жители.
Бедри живеел сам в апартамент в един от миньорските блокове в кв. "Възраждане". Той работил като миньор в рудник "Бориева" и вземал добра заплата - около 1500 лв. Апартамента си купил с 30 000 лв. кредит. Сменил му дограмите и го обзавел, но му било трудно да се справя със заема и задлъжнявал към хора, разказват от квартала.

Любов с ученичка

Бедри имал любовна връзка със седмокласничката С., която живеела в съседния блок с майка си и баща си. Двамата били неразделни, казаха техни познати. Миньорът имал и приятелска компания, с която редовно се събирали в апартамента му. Преди да сложи примката на врата си в неделя вечерта, той си пийнал. Имал и спорове с приятелката си, разказаха запознати със случая. След кавгата момичето се прибрало в дома си, а Бедри останал с приятеля си Красимир Димитров (27 г.). По-късно С. се върнала в апартамента му и заварила само Красимир. На въпрос "Къде е Бедри?" той отговорил, че не знае.

Двамата тръгнали да го търсят. Открили го в полунощ обесен в дървената барака зад блока, която си бил сковал, за да прибира дървата за огрев. На следващия ден кошмарът продължил. В таванско помещение в дома му бил открит мъртъв Рамадан Бодуров. "Живееше при родителите си, общуваше с комшиите и нищо не издаваше, че има проблем", споделиха съседи.

Преди фаталния край майка му Ресиме се прибрала от работа и го заварила вкъщи. Синът й казал, че отива да спи и се качил на третия етаж. Към 19 ч. майка му го потърсила, за да пита дали ще вечеря. Не го открила и започнала да му звъни на телефона. Чула мелодията от джиесема му от тавана. Качила се там и изпаднала в ужас - Рамадан висял мъртъв със свити крака във високия едва един метър таван.

Заплаха

Потресен от случаите с обесените си приятели, Красимир обявил пред близките си, че също ще се обеси. Родителите веднага съобщили на тел. 112 и мъжът бил отведен в полицията, за да не посегне на живота си. На сутринта бил откаран за лечение в психиатричния диспансер в Смолян.

"Към момента не е установено да има връзка между самоубийствата на Бедри и Рамадан. Проверяват се причините", заяви говорителят на Окръжна прокуратура Иван Спиров.

Източник: Родопчани

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини