Грешката е вярна: няма анулиране на сгрешения въпрос по БЕЛ

Седмокласниците ще разберат резултата от усилията си утре

Сгрешеният трети въпрос в теста по български език и литература за 7-класниците няма да бъде анулиран. Анализът на просветното министерство показал, че учениците не са се затруднили или заблудили относно задачата. Верен отговор дали цели 74.6 % от учениците.

Според министерството, процентът е достатъчно висок за да не се предприема анулиране на задачата или присъждане на точки на всички ученици.

Това бяха вариантите, за които настояваха родители и ученици след като се разбра, че графиката във въпроса е объркана. На нейна база учениците трябваше да поставят правилната дума, която да опише какво е намаляването на производството на велосипеди в света през 2000-та година-бегло, рязко, плавно или слабо. Учениците обаче настояваха, че изместената скала/в каквото се състои грешката/ ги въвежда в заблуждение. Не и според министерството.

Утре в 17 часа официално ще бъдат изкарани резултатите на всички седмокласници положили изпитите по БЕЛ и математика. С тях децата могат да кандидатстват за прием в профилираните гимназии с прием след 7 клас. 

Резултатите от изпитите се обявяват на сайта на Регионален инспекторат по образованието – Хасково (www.riobg.com) и на сайта на МОМН (http://7klas.mon.bg), във ІІ блок на Обединени ученически общежития – гр. Хасково и Основно училище „П. Славейков” – гр. Димитровград. Учениците ще получат и служебна бележка с оценките от приемните изпити от училището, в което са положили изпитите.

Подаването на документи за участие в първи и трети етап на класиране ще се извършва във ІІ блок на Обединени ученически общежития – гр. Хасково и Основно училище „П. Славейков” – гр. Димитровград от 8.00 часа до 18.00 часа.

- за първи етап на класиране – от 17.06. до 21.06.2013 г.;

-         за втори етап на класиране – от 27.06. до 01.07.2013 г. вкл. – подаването на заявленията става в училищата, в които учениците са класирани след първи етап на класиране;

-         за трети етап на класиране – на 11 и 12.07.2013 г

Резултатите от матурите ще станат известни на 10-ти юни, допълниха от РИО Хасково.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини