Загиналият работник от „Клокотница“ -с 2,64 промила алкохол

Работникът от кариерата край с. Клокотница, който преди месец падна от 3 метра височина и загина в саркофаг от битум е бил пиян.  Според експертизата от лабораторията в Стара Загора в кръвта на 52-годишният Янко Петев имало 2,64 промила алкохол.

В началото на май мъжът беше намерен рано сутринта от охраната на обекта. Той е отговарял за поддръжката на битума на необходимата температура от 160 градуса и в деня на трагичната си гибел е бил нощна смяна.

 Според проверката на инспекцията по труда той е бил без каска и с летни плетени обувки, въпреки че е имал пълно оборудване за работата си от работодателя. Паднал е по изпъната между двете цистерни дървена летва на височина от 3 м. Вероятно е използвал дъската за по-бързо придвижване между двете устаройства и за да си спести качването от едното на другото съоръжение. При преминаването по нестабилното трасе вероятно пияният мъж е залитнал и се е срутил на земята. В последдствие тялото му е залято от прелелия от съдовете битум.

Всички проверки на документацията и условият ан атред на мястото на инцидента са изрядни и за случаят работодателят не носи отговорност, уточниха от Инспекцията по труда.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини