Психиатър казва превъртял ли е мъжът-факла

Психиатър ще има последната дума за състоянието на 31-годшиния Георги Костов от Димитровград, когато си е драснал клечката. Младият мъж се самозапали в дома си преди два дни пред очите на близките си.

Специалистите ще определят до седмица дали той е бил психично болен.

Димитровградчанинът беше опериран днес в клиниката по изгаряния, пластична и възстановителна хирургия на УМБАЛ „Свети Георги" – Пловдив. Отстранени са некрозите на лявата предмишница на мъжа. На 4 % от наранените от пламъците места е трансплантирана нова собствена кожа. Операцията е минала успешно и пострадалият е в специално флуидно легло, обясниха от клиниката. Той все още е в термично шоково състояние, което обикновено трае около три денонощия, и обясненията му за случилото се са неадекватни. Затова още от момента на постъпването в клиниката пациентът е под непрекъснато лекарско наблюдение – с проследяване на жизнените показатели и вливания на кръв и плазма.

Добре се възстановява съпругата на Георги Донка, която също пострада в пламъците, опитвайки се да спаси мъжа си. Тя беше оперирана вчера. От клиниката уточниха, че и двамата нямата здравни осигуровки.

От социалната служба в Димитровград обясниха, че в подобни случай се задейства специална наредба. След необходимите от пострадалите и болницата постъпки, разходите по лечението ще бъдат платени от службата.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини