България и Гърция обсъждат риска от наводнения в басейна на река Арда

На 12 юни В Смолян ще се проведе работна среща със заинтересовани страни от България и Гърция за създаване на система за ранно предупреждение за минимизиране на риска при  наводнения в басейна на река Арда.

Целта на работната среща е да се повиши информираността на заинтересованите страни и  включването им в консултациите за създаване на система за ранно предупреждение при наводнения в басейна на река Арда, с което да се свали до минимум риска от водни бедствия в пограничния район.  

Поканени за участие са всички заинтересовани страни от българска и гръцка страна, които имат отношение към превенцията в басейна на река Арда.

 По време на срещата участниците ще бъдат запознати с целите и дейностите по проекта „Създаване на система за ранно предупреждение при наводнения в басейна на река Арда за минимизиране риска в пограничния район”/ARDAFORECAST/, постигнатия до сега напредък и очакваните резултати. Ще бъде дадена възможност за дискусии и предложения.

Проектът се реализира по програма Европейско териториално сътрудничество „България – Гърция 2007-2013”. Водещ партньор на проекта е Националния институт по метеорология и хидрология – БАН, а останалите партньори са Басейнова дирекция Източнобеломорски район (България) и гръцките партньори - Регионалния фонд за развитие на Източна Македония – Тракия (Комотини) и Факултета по строително инженерство на Тракийския Демокритов университет (Ксанти). 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини