Виенски бал организираха в димитровградска гимназия

Виенски бал организираха днес в Химическата гимназия в Димитровград

Виенски бал си организираха днес учениците в Химическата гимназия в Димитровград. Развлекателната проява бе в рамките на проект, реализиран от димитровградското училище.

Възпитаниците на Химията проучиха традицията на виенските балове, облеклото, танците, както и храната, която се е поднасяла, и запознаха гостите на събитието с всичко научено.С голям ентусиазъм те подготвиха маските и облеклото на дебютантите на бала, както и изработиха подходяща украса за импровизираната бална зала, разказа преподавателят Маргарита Никова.

Участниците в козметично студио „Красив свят” пък се погрижиха за грима, маникюра и прическите им, за да могат дебютантите да се почувстват като на истински бал. Освен това те работиха в импровизирано студио и за всички гости, които желаеха да се уверят в техните умения.

Гостите на събитието се пренесоха в балната атмосфера и чрез подготвените за всеки домино и букет за дамите. Те имаха възможност да надникнат зад кулисите и да видят заснетите репетиции на дебютантите във Виенския бал, както и да се насладят на музиката на прочутите композитори, заели място в голямата Виенска музикална школа – Йохан Щраус – баща и син.

След това започна и самият Виенски бал, на който дебютантите се представиха със своите изпълнения на виенски валс. След откриването на бала във вихъра на валса се включиха и всички желаещи. Както на всеки Виенски бал, гостите можеха да отпият глътка шампанско и да вкусят от приготвените за случая лакомства.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини