10 наистина страшни места на земята

Има места, които изглеждат като излезли от кошмар, но съществуват наистина. Обвити в тайнственост или просто ужасяващи, те събуждат въображението и го отпращат в страната на тъмните страхове, пишат колегите от 359.bg.

Проклятието на замъка „Уинчестър”

Този замък се намира в Калифорния и носи проклятието на стария род Уинчестър, забогатял от човешкото нещастие. Екзорсисти твърдели, че, за да бъдат изгонени призраците, къщата трябва да бъде съборена и построена отново в първоначалния си вид, без да се прекъсва строителството. Това продължило 38 години, през които работниците издигнали 160 стаи и 40 стълбища. Все пак призраците останали.

Гората на самоубийците

В Япония, точно в подножието на планината Фиджи, се намира гора Акогиохара, която местните наричат Гората на самоубийците. От 50-те години на 20 век насам в нея са извършени над 500 самоубийства. Властите са поставили почти на всяко дърво табелки с надпис „Помислете за своите близки!” и телефони за спешна психологическа помощ. За съжаление, това не спира решилите да приключат с живота си. Най-често това са служители, уморени от досадната работа в офисите на японските корпорации.

Мостът на загиналите кучета

Славата на мрачния мост Овъртън в Шотландия идва от множеството случаи на самоубийства на… кучета. Стотици животни скачат без видима причина от 15 метровия мост, без да ги впечатлява високата ограда. Предположението на специалистите е, че това е свързано с изобилието от плъхове под моста. Парапсихолозите пък твърдят, че мостът се намира на границата между света на живите и света на мъртвите.

Тайнственият град Сан Жи

На брега на Тайван е трябвало да бъде построен супер курорт във футуристичен стил. Хиляди работници се струпват в Сан Жи и започва поредица от странни нещастни случаи. Компанията се отказва да строи на мястото и строежът просто е зарязан. Предполага се, че на това място е имало японски концентрационен лагер и все още бродят духовете на загиналите след зверски изтезания пленници. Искали са да разрушат построеното, но местните жители на съседните села не са позволили от страх, че духовете ще нападнат техните селища.

Островът на призраците

На италиянският остров Повеля преди векове са изпращали заразените с чума. Някои от тях били погребвани живи, а други – изгаряни. От 1922 г. там действа психиатрична лечебница. Тя се ползва с лошата слава на място за експерименти с живи хора. Всички болни твърдели освен това, че живеят сред призраци. Днес мястото е напълно занемарено, дори туристите се страхуват да посещават острова.

Селото на самоубиващите се птици

Всяка година в началото на август над индийското селце Джатинга се появява огромно ято птици, което стремглаво се понася към земята и се разбива с пълна скорост в нея. Местните твърдят, че това е подарък от боговете. Учените пък смятат, че точно над селцето има срив във въздушните течения, които пречат на птиците да се ориентират в пространството.

Островът на обезобразените кукли

Един на ден на един мексикански остров Джулиан Барера намерил куклата на потънало момиченце. От чисто суеверие оставил куклата там, а по-късно донесъл още една. Така поне половин век Барера носел на острова стари кукли, бесел ги по дърветата, като първо чупел крайниците им. Полуделият Джулиан останал да живее в колиба на острова до деня, в който потънал. Сега островът е само туристическа атракция.

Подземният квартал на привиденията

В квартала Мери Кинг в Единбург, Шотландия преди 400 години събирали болните от чума. Изолирали ги с висока стена. Сред тях било и малко момиченце на име Ан.Днес Мери Кинг е подземен квартал под Новия град. Твърдят, че той и до днес е пълен с привидения, а малката Ан хваща посетителите за коленете.

Етиопският ад

Етиопската пустиня Данакил е наречена с пълно основание „Адът на Земята”. Добре дошли при 50-градусовата жега, марсианския пейзаж, серните изпарения и избухващите на всяка крачки мини-вулкани. В региона непрекъснато избухват междуплеменни военни конфликти за храна и вода. Най-страшната среща в живота ви може да бъде тази с децата на етиопската пустиян. Те обикновено вместо играчки носят автомати.

Смъртоносна приказка

Планината Вашингтон в североизточната част на САЩ надминава по опасност дори Хималаите, въпреки незначителната си височина от 1917 м. През 1934 г. тук е регистриран рекорд на скоростта на вятъра – 370 км. в час. През зимата страховитите снежни бури превръщат сградата на обсерваторията в кадър от апокалиптичен филм.

Източник: http://www.petel.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини