Ванчев на мушката на главния прокурор

Главният прокурор Сотир Цацаров е възложил на отдел Инспекторат да направи проверка на двама магистрати във връзка с разпространените записи от СРС, съобщиха информационните агенции. Записите са резултат от съвсем законни СРС-та, те са експлоатирани по действащо висящо наказателно производство, срещу магистрат, е заявил обвинител № 1. Ще бъдат проверявани апелативният прокурор на Бургас Емил Христов и окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев. “Ако за тях се установят нарушения, ще действам съответно правомощията на закона”, категоричен е Цацаров.

Той посочил, че решението за член от ВСС се взима от ВСС, прокуратурата няма каквото и да е право да проверява член на ВСС дали е, или не е нарушил етични правила. „На ВСС беше предоставена пълна информация, записите са резултат от СРС, то е по искане на бившата ГДБОП. До 19 април тези записи са пребивавали в БОП, след 19 април 2013 година са приобщени към делото в прокуратурата”, обясни Цацаров.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    То
    Тодор П.
    16 -1
    13:05, 11 юли 2013
    Има господ и той забавя, но не забравя.Бъдете сигурни.Някои "хора" си помислиха,че са безконтролни, но нейсе.
  • 2
    22
    22666
    18 -2
    13:13, 11 юли 2013
    аз нищо не разбрах- дали от страх или от некомпетентност , но писача на статията нещо не е дообяснил .предполагам че е от страх щото нали разбирате че е хубаво да се пише срещу властта, ама пък не е нужно да е много силно,че знае ли се,ами ако Ванчев остане ненаказан после?
  • 3
    Ст
    стажант-юрист
    9 -4
    14:21, 11 юли 2013
    Да не правим прибързани изводи.Нека да приключат проверките.Представете си,че нищо не излезе и тогава каква ще е ответната реакция на проверяваните магистрати.Да не забравяме,че не напразно разформироваха ГД БОП, отстраниха директора й и изменят Закона за СРС!Не може да се нарушават правата на гражданите чрез подслуиване на телефоните им! Така поне ни учат в университета.

Още новини

Последни новини