Катастрофиралият автобус на 15 години, нает от кмета на с. Крепост

Автобусът който катастрофира зловещо тази сутрин в Украйна е собственост на фирма „Валдо Селект“ ЕООД, която е на Донка Велчева - съпруга на настоящия кмет на с. Крепост Димитър Белчев. На 1-ви май 2011-та година возилото Сетра 215 Х е отдадено под наем на фирма „Маги Тур“ Хасково. Сделката за наема с разписва от Белчев, който тогава е собственик на „Валдо Селект“. Същата година обаче става кмет и прехвърля превозваческата фирма на жена си.

Според Белчев, наемът е бил с опция автобусът да се закупи от „Маги тур“, които дори започнали изплащането. Заради кризата обаче, купуването така и не завършило. Ангажиментът по експлоатацията и поддържането на колата в техническа изправност обаче е изцяло на наемателя, уточни кметът на Крепост.

По време на сделката през 2011-та автобусът бил в отлично експлоатационно състояние, свидетелства Димитър Белчев, който същата година се опитвал да намали автопарка си включващ 60 машини. Впоследствие обаче кметът призна, че колата не е в първа младост - модел 1998-ма година. Но, допълни той, автобусът не бил навъртял повече от 350 хиляди километра.

Опитът ни да разберем какво е било актуалното техническо състояние на автобуса и дали тази година е минал технически преглед удари на камък, понеже началникът на ДАИ Хасково така и не вдигна телефона си.

По непотвърдена информация, двамата шофьори Митко Иванов Колев и Златко Борисов са хасковлии. Припомняме, че в зловещата катастрофа тази сутрин в Украйна, Колев Загина, а Борисов е ранен. Общия брой на жертвите е 8, има и над 30 ранени. Български автобус на хасковския превозвач Маги Тур се вряза челно в украински автобус. В българското возило пътували деца от Беларус, които отивали на почивка в Слънчев Бряг. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ol
    oleg
    19 -3
    19:39, 11 юли 2013
    Как ще вдига телефона този дебел корумпиран з.....к,нямали да ги махате вече съсипаха всички шофиори и фирми в хасковска област
Последни новини