Хасковски туроператор катастрофира в Украйна, 8 убити

Снимка-украинските медии

Автобус, нает от хасковската туроператорска фирма „Маги тур“ се е сблъскал челно с украински автобус по време на маршрут в Украйна. По информация на украинските медии има 8 убити, сред които и деца. По непотвърдена информация, в нашия автобус е пътувала детска танцова група от 40 души плюс 10 възрастни за придружители.

„Няма хора от Хасково, но от това не ни става по-леко. Нямам информация за танцова група, нито за това кои точно са пострадали“ коментира по телефона управтелката на фирмата Мария Петрова. Тя, заедно със събственика на фирмата Георги Петров пътуват за Украйна.

Това което се знае, е че българският автобус марка Setra е извършвал совалков превоз на туристи. По информация на украинския "Волин Пост" в българският автобус е имало деца от Беларус, които са отивали на почивка в България. Според други източници обаче, са пътували българи.  

Около 7.40 часа тази сутрин българският автобус се сблъсква с украински близо до гр. Ковел, Волинска област в Украйна. До челния сблъсък се е стигнало след навлизането на Сетрата в насрещното движение, твърди Михаил Дилай заместник началник на местната държавна пътна инспекция. По данни на украинската полиция, жертвите са 5 в украинския автобус-шофьор и 4-ма пътници и 3 в българския-13-годишно дете и двамата шофьори.  Има и 32 ранени, 10 от тях в критично състояние. Причините за трагедията остават неизяснени. 

Българският автобус е бил управляван от 52-годишния Митко Иванов Колев, който е и загинал на място. За другият шофьор Златко Борисов се твърди, че е само ранен. По непотвърдена информация и двамата шофьори са от Хасково. Според украински източници, 13-годишното момче е живо, макар и в критично състояние. Броят на жертвите от украинският автобус се потвърждава. Той е пътувал по редовна линия между градовете Луцк до Шатск. За пътниците в българският автобус се знае, че са пътували за родния курорт Слънчев бряг.

По източници от превозваческите среди, запознати с летните практики по морето, вероятната причина за инцидента е преумора у шофьорите. Практиката при превозите за Украйна и Беларус била автобусите от България да тръгват със завръщащи се туристи, а на следващият ден да поемат наобратно с нови летовници. Понякога се случвало шофьорите да изминават по хиляди километри преди да спрат за почивка. 


Украинская правда съобщава, че белоруската група е била голяма и зад катастрофиралия автобус се е движел втори с деца от групата. те са станали свидетели на ужасяващия сблъсък, видео от мястото на произшествието е качено почти веднага в Youtube.


Г.Христов

Управителят на Маги Тур Мария Петрова пътува за Украйна. сн. Фейсбук

Служител на Маги Тур не знаеше нищо за трагедията
Офисът на туроператора е на ул. "Преслав" 23 Б
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Го
    Голям Балама
    63 0
    15:09, 11 юли 2013
    Голяма трагедия! На никой родител не пожелавам да погребе чедото си! Незнам, дано Господ намери начин някак си да им помогне!
  • 2
    Iv
    ivan_1373557884
    10 -14
    18:51, 11 юли 2013
    С тази фирма сам ходил до турция ама имаше много ц... Виж коментара
Последни новини