Чакат предложения от димитровградчани за Общинския план за развитие

Кутия, в която гражданите могат да пускат своите предложения, касаещи Общинския пран за развитие е поставена във фоайето на Общината

Кутия с предложения от гражданите за това какво трябва да включва Общинския пран за развитие на Димитровград в периода 2014-2020 година вече е поставена във фоайето на тукашната администрация.

Това се случи в началото на тази седмица, а в кутията има и три постъпили предложения, сочи репортерска проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net.

За инициирането на подобна акция съобщи кметът Иво Димов на среща с представители на културната общественост преди дни.

Целта е и гражданите да се включат с идеи и предложения по повод бъдещето на града и Общината в периода до 2020 година. Своите мнения ще дадат и представители на различните съсловия.

Както вече писахме, Димитровград попада в Зона ІІІ заедно с още 67 общини и по оперативната програма „Региони в растеж” ще разполага с финансов ресурс от близо 48 млн. лв., затова трябва да имаме визия и конкретни проекти

Предстои разработването и на интегриран план за градско развитие и възстановяване, като за него общината е получила целева субсидия в размер на 500 000 лв. от МРРБ. Апликационната форма вече е внесена от Община Димитровград в министерството.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кутията е разположена на пратерния етаж в кметството

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини