Извадиха телата на загиналите миньори, още търсят другите 2-ма

Асен Стойнев от село Полето и Христо Младенов от село Полена са двамата миньори, загинали при срутването в мина "Ораново". Телата им бяха извадени и транспортирани в Благоевград.

Имената на четиримата затрупани миньори са: Асен Стойнев, Николай Михайлов, Христо Младенов и Иван Лазаров, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Георги Костов.

Телата на загиналите бяха извадени малко след 14.30 часа и откарани с линейка към благоевградското отделение по Съдебна медицина, предаде "Фокус". Съпругата на Асен - София беше в несвяст. Нейни близки я крепяха, за да излезе от мината, след като научи страшната вест, предаде "Струма".

Лазаров и Михайлов са от село Крупник. Спасители продължават тяхното издирване.

По-рано от рудника бе изваден и един от участниците в спасителната акция, на който му е прилошало. Той е на 29 години и се казва Бойко Рулински, приет е в реанимация на благоевградската болница. Интубиран е и е без опасност за живота.

Министрите на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и на труда и социалната политика Хасан Адемов са на мястото на инцидента.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини