Укрепват свлачището в родопско село, но 12 души вече 4 месеца са без дом

В село Тънка бара вече два месеца се изпълнява мащабен проект за укрепване на огромно свлачище, което разруши две къщи и заплаши цял квартал от свличане. Благодарение на предприетите мерки от служебното правителство, кварталът е укрепен и в бъдеще няма да има проблеми с движение на земните маси, обясни кметът на община Неделино Стоян Беширов.

Изградени са 150-метрови подпорни стени,  направена е и модерна дренажна система, която улавя и отвежда подпочвените и дъждовни води. 12 души обаче продължават да нямат жилище и са евакуирани вече 4 месеца в сградата на закритото преди години училище. Къщата на фамилия Петрови е напълно съсипана от свлачището и предстои да бъде разрушена.

При посещението си в селото депутатът Дора Янкова обеща да помогне за обособяване на ново жилище с всички необходими условия, като общината също ще окаже помощ. Народният представител ще търси и допълнителни средства, с които да се бетонира цялата улица в опасния квартал, както и да се намери начин за обезопасяване с  мантинели по цялото направление до  Тънка бара.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Случаен виц

Последни новини