Дами носят нелегална мастика между баджаците си

Един от най-нестандартинет опити за нелегално прехвърляне на стока от българско в турско описаха в сутришния си бюлетин от Митницата. 

Случаят е засечен от проверяващите на ГКПП Лесово. Митничари и граничари там успяха да разкрият 12 бутилки българска мастика между баджаците на две ямболийки.

 Жените на възраст 30 и 42 години пристигнали на българо-турската граница с лек автомобил и шофьор. Те заявили пред инспекторите ,че нямат стока за деклариране. Последвал обаче личен обиск, при който е открита и кантрабандната зелена течност в бутилки от по 700 ml. Жените пренасяли около телата си по 6 шишета, прикрепени със здрав скоч.

Нестандартният опит за контрабанда е извършен вероятно с цел продажба на мастиката в Турция, където цената на сходната анасонова ракия е четирикратно по-висока. Срещу двете дами са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

Досега при опити за контрабанда в подобни ”тайници”, митническите служители на граничните пунктове в Лесово и Малко Търново са откривали облепени цигари, изделия от злато и сребро и дори живи папагали, но това е първи случай на бутилки с алкохол, укрити по този начин.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини