Жълт код за горещо време за 9 области в страната

Жълт код за горещо време е въведен за 9 области в страната днес, сочи справка на електронната страница на НИМХ към БАН. Предупреждение за опасно високи температури между 36 и 39° по Целзий има към областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Русе, Стара Загора, Кюстендил и Благоевград.

И днес ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб източен, в източните райони – североизточен вятър. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София - около 33°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието ще е слънчево, с морски бриз. Максимални температури 29° - 31°. Температурата на морската вода е 25° - 26°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.
И над планините ще е слънчево, със слаб до умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра около 18°.

Атмосферното налягане ще се понижи слабо и ще е близко до средното за месеца.
През следващите дни ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд над западните и планинските райони ще се развие купеста, а в неделя и понеделник и купесто-дъждовна облачност и тогава на отделни места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Температурите ще се понижат слабо.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини