19-годишен измамник обиколи целия свят без да плаща

Британският гражданин, 19-годишния Рис Скоуби, в продължение на половин година е пътешествал, обграден от разкош и екстри, без да плаща нито цент, съобщи The Daily Mail.Неговите воаяжи са оценени на над 70 000 британски лири. Скоуби бил нает от туристическата компания Thomson Travel и работил там два месеца. След като го уволнили, той започнал да използва специалните пароли за резервации на пътувания и хотели на компанията.
Мошеникът летял само в бизнес-класа, отсядал в петзвездни хотели. Предпочитана дестинация за него станали Сингапур и Лос Анджелис. Британецът си резервирал и място в околосветко пътуване, при което посетил Оукланд, Ню Йорк, Дубай и Мароко.
При резервациите той използвал както истинското си име, така и псевдоним. Всичките му пътешествия били покривани от сметките на компанията, чиито специални пароли ползвал.
След като бил разкрит, Скоуби бил даден под съд от Thomson Travel, но адвокатът му представил документи, че клиентът му е болен от синдрома на Аспергер и затова е предприел тези неправомерни действия. 

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини