Обесените в обща примка братя открити без очи

Телата на Бранислав и Марсел са намерени на около километър и половина между Загражден и Глогино

Словаците пили здраво преди фаталната развръзка

Мистериозно самоубийство  или убийство-тепърва нищят криминалистите

Зловеща гледка на два полу разложени трупа, втрещи хората от родопските  села  Загражден и Глогино.  Случаен минувач  се натъкнал на неузнаваемите тела рано сутринта около 7 часа на 20 септември, съобщават от Окръжна прокуратура в Смолян.

Неузнаваеми, без очи и с разкъсани дрехи, труповете били намерени на земята  с обща примка около врата, на която висели в продължение на дни. По-късно е установено,  че  това са братя-туристи от Словакия, които незнайно защо увиснали на дървото. Крехките му клони не издържали на дъждовете и бурните ветрове през последните дни  и  под тежестта на телата се скършили.

Документите на младите мъже са открити пръснати района в радиус от 200 метра край палатката.  Те се оказали единствения  начин да се идентифицира самоличността им.

26 годишният Бранислав и 33 годишният Марсел пристигнали на колелета и с палатка на 5 септември и направили лагер в гората  между селата Загражден и Глогино.  Братята Колеар пазарували основно храна и солидни количества алкохол от двата селски магазина в Загражден. Не били конфликтни, не правели скандали-купували и си заминавали, обобщи впечатленията на местните кметът Венцислав Шишков.

Той не скри,  че в селото се шушукало,  че братята били странни и историята им намирисвала на сектантски или наркомански тандем, но пък никой не ги бил виждал да се друсат.  При огледа също не  са открити наркотици и спринцовки, затова пък край палатката имало огромно количество бутилки от алкохол. Под труповете се търкаляла изпита до половината бутилка мастика, в близост имало и две празни от бира. В палатката са намерени и други неотворени шишета с твърд алкохол, дрехи, храна и лекарства.

Аутопсията  показала,  че няма данни за насилствена смърт, но  телата са били толкова повредени, че резултатите от патоанатомията не могат да бъдат категорични.  Затова заведеното  предварителното производство е образувано за предумишлено убийство, а разследването работи по всички версии.

„Действително начинът на обесване с обща примка е меко казано необичаен и буди подозрение, но на този етап събраните доказателства сочат към самоубийство”, обясни говорителят на Окръжна прокуратура Иван Спиров.  От българските служби е направена  международна поръчка в Словакия, където ще бъдат разпитани роднините  и приятелите на братята Колеар.

Смолян БГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини